Verbinden

Standard

Juf heeft er haar buik een beetje van vol. En haar hart ook, trouwens. Van al dat geweld in de wereld. En ze voelt zich ook een beetje machteloos. Koude rillingen kreeg ze, toen ze de nieuwsberichten over Nice een beetje volgde. Zoveel kinderen… dàt vooral (naast al het andere onnoemelijke leed, niet te vergeten), zoveel kinderen… Juf wordt daar ook erg boos van. Ze begrijpt het niet.

Overal klinken stemmen. Dat de liefde overwint. En dat we ons niet laten doen. Maar hoe dan? Iedereen in zijn eigen kleine of wat grotere omgeving zorgen dat we ons met elkaar verbinden? Is dat een goed antwoord?

Verbondenheid is een mooi woord. Met een heel mooie inhoud. Met lagen ook. Want het kan op zoveel manieren en voor iedereen voelt het anders of houdt het iets anders in.

Juf denkt aan ons klasje. Aan wat we kunnen in ons klasje. Met de kinderen samen en alle mama’s en papa’s erbij, oma’s en opa’s, alle vrienden. Misschien is ‘verbinden’ een mooi thema, voor het jaar dat komt. Al zijn we daar al vaak mee bezig. Maar misschien kan het nog beter. Nog dieper. Nog echter.

Verbinden… door samen creëren. En dat delen met elkaar. Mooie herinneringen scheppen. Een stevige basis maken. Iets wat vanbinnen beroert en ons een beetje verandert, mooier maakt, iets wat ons samenhoudt. En iets wat voor altijd mee kan worden gedragen. Daar gaat het toch een beetje om? Iets wat maakt dat we groeien tot zachte krachtige grote mensen, die mee willen bouwen aan de wereld in plaats van hem kapot te maken. Klinkt dat naïef? Juf denkt: ‘we kunnen maar proberen’. No pain, no gain.

11114192_1238851229474110_3696879070965480548_o

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s