Op reis en toch…

Standard

Juf is een weekje op reis. Echt op reis, met het vliegtuig en zo. Spannend, leuk, veel zien en veel stappen, af en toe op een bankje in een parkje wat uitrusten of in een mooie tuin zitten. En ondertussen toch ook overal kindjes zien. Een passie zet je niet zomaar opzij. Kijken naar kinderen, of kleine schooltjes ontdekken,… het is iets wat in me zit, organisch, waar anderen aan voorbijlopen maar mijn blik naartoe wordt getrokken.

 

En ideetjes opdoen, natuurlijk, soms zijn het zo’n simpele dingen.

Werken met mozaïekjes, oude voorwerpen versieren, met tegeltjes een leuke muurversiering maken, en in een ander museum zag ik een witte jurk met allemaal zakjes in, waar je in elk zakje een viltstift stak zonder dopje, zodat de kleur een vlek maakte, en de jurk geen gewone witte jurk meer was maar iets unieks (daar mocht ik geen foto’s maken, jammer), en nadien weer wassen en opnieuw beginnen. Juf zag zichzelf al tekenen en ondertussen er een verhaaltje bij vertellen.

Of een kunstwerk gemaakt met allemaal oude laden van een kast, waar je overal schatten in kon stoppen… een project ‘geheimpjes’ 🙂

En dan was er nog de poëzie waar Juf tegenaan liep.

Fernando Pessoa, die het leven zo mooi beschreef, zo wonderlijk en vol passie… Misschien kunnen we daar ook nog wel iets mee…

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s