Ons klasje stilaan wat op orde

Standard

Herkenbaar voor veel juffen en meesters die op dit moment bezig zijn met het klaarmaken van klasjes voor september. Of voor wie daar al klaar mee is (daar ben ik lichtelijk jaloers op, maar anderzijds: juli is ‘slaapmaand’ voor mijzelf, na een intens schooljaar 🙂 ).

Ik ben dus zo’n Juf die tijdens het schooljaar zoveel materiaal bijeenspaart, en dat dan ook gebruikt, maar nadien geen tijd heeft om het weer netjes op zijn plaats te leggen. Met als gevolg: bakken vol met ‘vanalles’. Een beetje rietjes, stukjes en bolletjes touw, plakband overal, pijperagers in drie verschillende dozen, lege dozen en flessen van shampoo en afwasprodukt die toch weer in de kast zijn beland ‘omdat er nog een paar druppels inzaten, en dat kunnen we toch niet weggooien, we spoelen die nog wel eens om en dan hebben we weer wat schuim’,… zakjes met ‘nog een beetje meel’ of ‘een restje zout’, overblijfsels van het maken van speeldeeg,… noem maar op… Ik postte het al op onze facebookpagina en kreeg heel veel herkenning 🙂 Oef!

Maar dat uitruimen heeft dus wel iets, want een mens vindt dan vanalles terug waar hij eigenlijk al een jaar op zoek naar was, wist dat dat ergens moest liggen, alleen ‘waar… heb ik dat nu toch gezet?…’

Intussen zijn er heelwat dozen opgeruimd en wat beter geschikt. Dit is onze experimenteer-materialenkast, vol dozen met allerlei kleine spullen, van pluimpjes en wasknijpers over sorteerparels en pasta, tot alle mogelijke ingrediënten om speeldeeg te maken en te kleuren, en een stapeltje kranten die klaar liggen voor als we het plots in ons hoofd krijgen om papier-mâché te maken. Daarnaast de grote dozen met gekleurde rijst, diverse kleuren, die we twee jaar geleden al eens maakten samen en die nog steeds gebruikt wordt. Juf weet nu tenminste weer waar alles zo’n beetje ligt. En er is nog plaats voor de nieuw bestelde spullen (drukmateriaal, komt er dit jaar bij, daar gaan we volop mee experimenteren… benieuwd! ).

En verder in de klas staat er dus wel al wat op zijn plaats. Cas en Lisa hebben een mooi plekje gekregen, kabouter Corneel rust nog wat uit in de boom, de heksjes staan klaar, net als de toverketel en onze ‘boom’, en het taal- en rekenkastje heeft dit jaar ook een nieuw en beter plekje gekregen.

Jufs’ auto zit intussen vol met Ikea-spullen ( 🙂 ) – gevaarlijke winkel… – die vanaf dinsdag mee naar school gaan en daar een leuk plekje krijgen. En ondertussen liggen er thuis rivierstenen te drogen, om ‘story stones’ van te maken, en vond Juf nog een hele hoop electriciteitsbuizen die kunnen dienen voor de waterbak en andere experimenten. Bovendien zijn er ook wat ouders en vrienden schelpjes aan het rapen op hun vakantieplek, dus dat wordt een rijk klasje. Stilaan krijgt Juf er wel zin in om te herbeginnen, maar eerst moet de boel echt helemaal op orde.

En voor wie nog niet op de hoogte is: op dinsdag 30 augustus zijn alle kindjes van het Toverklasje en het Drakenklasje uitgenodigd, tussen 9u30 en 11u30, om al wat te komen spelen en verkennen.

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s