Lichtjes

Standard

15123328_1604311612928068_7272443520268237015_oJuf Lieselot en Juf Sarah zijn op stage in ons Toverklasje. De hele maand oktober kwamen ze regelmatig op klasbezoek en nu zijn ze er voor echt. Twee sprankelende juffen die over een half jaar hun welverdiende diploma halen. Als het van mij afhangt toch 😉

De klas baadt in ‘lichtjes’. Ik kan het niet anders benoemen. Het zal vreemd zijn als ze weer weg zijn, maar kijk, de kringwinkel bracht me een heel assortiment aan kerstverlichting, zodat we de sfeer nog wat vast kunnen houden; de dagen zijn al donker genoeg.

Een zware keelontsteking velt Juf, maar de twee juffen op stage doen steengoed verder. Ik zie foto’s verschijnen van kleuters die zichzelf in spiegels bekijken, en gekke bekken trekken, heel boos of heel blij kijken,… Ik zie een groep kleuters op wandel naar de winkel, met een lachende bakker die brood uitdeelt om te proeven. Ik zie een filmpje met kleuters die langs de tunnel de verduisterde maar toch verlichte klas binnenkomen, starend naar al die lampjes die daar hangen. Ik zie springende en dansende kleuters in pyjama met een heerlijk ontbijt. Allemaal lachende gezichtjes. Dankuwel, lieve juffen.

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s