Schilderen voor de ‘Mobile School’

Standard

Ja, we doen ook mee, eindelijk, Juf droomt hier al jaren van, eens meedoen met haar klasje voor Music For Life, eens echt, echt. Een mooie actie, en samen een (heftig intense) periode hard werken voor het welzijn van andere kinderen die de luxe niet hebben dat ze elke dag naar school mogen. Dat begrepen ze wel, mijn kindjes: school is leuk, daar zijn vriendjes en veel dingen om te doen, en elke dag wel iets nieuws te beleven, samenzijn, ruzie maken en dat weer bijleggen, en genieten, warmte en gewoonweg ‘deugd’.

Ondertussen zijn we gestart. De eerste schilderijen zijn gemaakt, maar de finishing touch moet nog komen. We zitten nog maar in fase één: doeken en verf, grote penselen en de overschotjes uit de potten met kleuren opmaken. Vandaag 8 december beginnen we ‘voor goed’. Maar we hebben al wel drie mooie werken die bijna klaar zijn, en een stuk of zes andere die een ondergrond kregen.

We testen allerlei technieken uit. Zoals schilderen en dan zout erover, of met een touw, een vod, een schuurpapier, een spons, dopjes, stempels, onze neus, tenen, de verf mengen met andere materialen als zand en scheerschuim en meel en suiker en olie en wat we maar vinden in de klas. Chinese inkt, monoprint, zeefdruk, nat in nat, ecoline, acrylverf, goud en zilver en koper en brons, fijne en dikke penselen, heeeeele fijne penselen, en grote verfrollen. Het kan allemaal nog. We beginnen pas.

Mama’s en papa’s, oma’s en opa’s en zelfs een nieuwe kleuter die komt wennen neemt deel met haar mama. En samen met één van de klassen van onze 2e graad op school. En nog wat juffen en meesters. Reuzeleuk toch? We maken een virtuele galerij en gaan alles verkopen. Alles. Dus ja, ‘t is nog maar een begin nu, maar wat is Juf nu al fier op haar werkende mannen en meiden!

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s