Afsluiten en opnieuw beginnen

Standard

We eindigden 2016 met een mooie actie voor Music For Life. Drie weken lang schilderen op grote en kleine doeken, met heel veel hulp van ouders, en kinderen uit andere klasjes, heel intens was het, met een prachtig resultaat. Maar vooral met heel veel plezier, werkplezier, blije gezichtjes, mooie namen voor hun eigen kunstwerk, zalig ploeteren en wrijven in de verf die gemengd werd met zout en suiker en afwasprodukt en papierstukjes,… Achteraf denk ik ‘we hadden nog dit en dat kunnen doen’, maar kijk, nog twee trimesters te gaan, en ondertussen hangen die werken maar mooi te blinken in veel huizen.

 

Uiteindelijk trokken we ook nog naar Boom, een beetje in de hoop op nog een momentje aan de micro, maar een mens moet bescheiden wezen, we hadden al zo in de spotlights gestaan! Radio 1 bracht een halve voormiddag door in ons klasje, en dat zorgde voor prachtige beelden en filmpjes. Zalig om naar te kijken. Zalig om te zien hoeveel mensen ons klasje bekeken en liketen en hoe trots iedereen was op die kleine ketjes van me, en zij op zichzelf. Terecht!

Morgen 9 januari, krijgen we er twee nieuwe patatjes bij. Zaza en Wail maken hun intrede, en dus zorgen we voor een weer wat meer gestructureerd en ordelijk klasje (het is nodig!) en vooral veel gezelligheid en warmte.

Iemand vroeg me een dikke week geleden met welk thema ik start na de vakantie, en ik vrees dat ik het antwoord schuldig moet blijven. Eerst en vooral weer verbinden met elkaar. En met de nieuwe kindjes. Zorgen dat ze een buddy krijgen die hen helpt bij het zoeken naar hun schooltas en het vullen of legen, hun jas vinden, hun weg door de klas.

Komt goed. Eenvoudiger dan ‘hen graag zien’ kan het niet zijn, denk ik dan.

Zaza en Wail, jullie komen terecht bij een groep prachtige vriendjes! Van harte welkom! Juf

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s