Een spannende uitstap!

Standard

IMG_20170616_093859

IMG_20170612_090403

Het Toverklasje gaat op stap, en dat moeten we voorbereiden.

We gaan immers met de metro en de trein helemaal naar het huis van Juf.

Dus maken we een kalender en tellen af hoeveel keer we nog moeten slapen.

De eerste dagen was dat allemaal nog wat onwezenlijk, het leek zo veraf, en we moesten nog zo veel keer naar huis of weekend… maar kijk, op dit moment moeten we maar twee keer meer in bed 😊 (middagdutjes niet meegerekend!).

We zetten streepjes op onze kalender voor elke mama, papa of opa die ons komt vergezellen. Ze zullen in Teralfene niet weten wat ze zien 😉

 

 

In de tuin van Juf wonen Elfjes en Kabouters. ‘Echt?’, vroeg Quinn toen de Bosbekers even op bezoek waren in ons klasje. ‘Wauw!’, zei Renee, en Zana begon een heel verhaal te vertellen. Maar Juf weet dat als je heel stil bent, je ze kan zien. Want ze zorgen voor de bloemen en het gras, voor de moestuin en de bijtjes en de vlinders.

In de klas wordt alles voor eventjes een beetje zoals bij de Elfjes.

We mogen de mooie doeken van juf Nele gebruiken en Juf heeft er ook wat mee. Daar maken we onze vleugels van. Er zijn ook knippapieren met Elfjes, en klei en aarde en echte bloemen en planten en blaadjes. We maken kronen, en elfenkastelen. We knippen bloemen en planten ze in de klei. We ruiken de tuin al van in de klas, zo geurig en fleurig!

En we maken een groot knutselwerk natuurlijk. Met blauw en groen, in alle schakeringen, met elfjes en echte blaadjes op zelfklevend papier. Zo groot als onze werktafel. De grote lampen aan het plafond blijven uit. We doen alles met onze lichtjesslingers. Dat maakt het nog zo feeëriek in onze klas. Nu alleen nog vertrekken!

Het verslag volgt!

 

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s