Lichtjes

Standard

IMG_20171214_103749

Helemaal in de ban van lichtjes. Voor de Kerstactie op school maken we Lichtjes. In de klas spelen we met Lichtjes. In de kring geven we een Lichtje door aan elkaar. Juf probeert duidelijk te maken wat dat kan betekenen: een Lichtje zijn, voor elkaar. Samen in de kring, samen stil zijn, samen lachen en spelen en een mooi liedje leren, erbij zijn, voor elkaar zorgen, voor het materiaal zorgen, … een mooie tijd, die Kerstperiode, een dankbare periode ook.

Met zoutdeeg, door Wail en Timo bereid, maken we een kaarsenhouder. Strijkparels als decoratie erin, en na het bakken gaan we vernissen. Een blinkend stralend Lichtje.

Juf haalt heel veel LedLichtjes in de klas. Hoe donkerder ons lokaal, hoe mooier het wordt met al die ‘vlammetjes’ die heen en weer lopen, zwaaien, waarmee gebouwd wordt en gespeeld. Zo’n Lichtje aan en uit doen is al leuk op zich, trouwens! Maar met het Tiktakhuisje erbij wordt het nog fijner: op een moment hoor ik iemand zeggen dat het een Lichtjeskasteel is, en nog wat later: ‘het huisje staat in brand!’ en zie dat het vol Lichtjes staat, er wordt weer ‘brandweer’ gespeeld (dat ik daar niet aan gedacht heb een paar maanden geleden toen dit thema zo hot was in de klas!).

Omdat het zo gezellig is, zitten we ook af en toe wat langer in ons kringetje. Nieuwjaarsversje oefenen samen, muziek luisteren, met de Lichtjes draaien en zwaaien, en de Adventskrans erbij natuurlijk! We tellen af naar Kerstmis…

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s