‘Ik voel het geluid’

Standard

Ik dacht het maar… binnenkort start de Jeugdboekenmaand. Over Wetenschap en Techniek. Een thema dat me altijd wat moeilijker heeft gelegen, minder heeft geïnspireerd, terwijl mijn kleuters dagelijks bezig zijn met exploreren, ontdekken, uitvinden, … Op een of andere manier link ik het persoonlijk te veel aan onderwerpen waar ik minder door geraakt wordt.

Maar kijk… toen zaten we gisteren met de klankschalen in de kring, en wat we ontdekten was in de eerste plaats al: dat je niet met eender  welk ander materiaal geluid uit zo’n schaal krijgt, laat staan ze kan laten zingen. In de tweede plaats : ‘geluid’ kan je ook ‘voelen’… want toen ik de klankschaal op ieders’ handje zette en ze aantikte, gingen oogjes open, kwam er een grote glimlach tevoorschijn en vertelde iedereen op zijn of haar manier dat het kriebelde.

22657216_131466060939390_705478252_nIMG_20171019_105646IMG_20171020_111857IMG_20171018_105957

Dus als we dan toch iets doen met die Jeugdboekenweek, dan hoeven we niet ver te gaan zoeken: ‘Geluid kan je ook Voelen’. Wetenschap ten top ❤

About krisvandenbroeck

Ik ben Juf, afgestudeerd in 1982, en doorheen alle voorbije 36 jaar rondgezworven, op zoek naar altijd beter, mooier, nieuwer, ... Met veel ups en downs, maar ontzettend veel mooie jaren al achter de rug. Juf van Het Toverklasje maar nu klaar voor een nieuwe uitdaging: samen met mijn parallelcollega gaan we co-teachen. Toverklasje wordt Wonderwoud, en hopelijk kunnen we die prachtige naam ten volle leven. En delen, hier op de site, met verhalen over onze kleine Wondertjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s